Parkhoeve de Middelt; boerengolf

Parkhoeve de Middelt; boerengolf spelen tussen de koeien. Boerengolf spelen is al tijden populair in Nederland. En niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten is dit het geval. Ook in andere landen – binnen Europa, maar ook in de Verenigde Staten, is boerengolf inmiddels een bekend fenomeen.

Over Boerengolf

Ooit ontstaan op het platteland in de Achterhoek wordt deze tak van sport wereldwijd beoefend. Nog net geen Olympische sport, maar voor velen toch een serieus tijdverdrijf waarbij menigeen actief en gezond blijft. Boerengolf heeft alles in zich om uit te groeien tot een serieuze sport, want het vereist teamgeest, een vaste hand en strategisch inzicht. Eigenschappen die menig sporter niet onbekend in de oren klinken. In tegenstelling tot het alom bekende golf, is boerengolf geen individuele sport maar een echte teamsport. Juist dit verschil maakt het boerengolfspel zo geschikt voor bijvoorbeeld senioren. In plaats van achter de geraniums te zitten en de wereld vanaf een afstandje te bekijken, nemen senioren actief deel aan de maatschappij tijdens het boerengolf spel. Net als biljarten, klaverjassen en bridgen is boerengolf een sociaal gebeuren. Terwijl een balletje wordt geslagen op de green – een weiland vol met grazende koeien- is er voldoende tijd voor contact door middel van een praatje. De aanwezigheid van een competitief spelelement vraagt om een tactisch inzicht bij alle spelers. Na afloop van het boerengolfspel bij Parkhoeve de Middelt; boerengolf, is er natuurlijk ook gedacht aan de innerlijke mens. In een knusse ontvangstruimte is er gelegenheid om de wedstrijd boerengolf te evalueren en elkaar te helpen door het geven van allerlei tips en welgemeende adviezen. Waar moet u aan denken qua tijd? Voor een wedstrijd boerengolf moet ongeveer twee uur worden uitgetrokken. Uiteraard is de tijdsduur afhankelijk van de snelheid van spelen en afgelegde afstanden die worden geslagen met de klompclub. Samen met het drankje na afloop en de warming-up vooraf, maakt dit dat een middag boerengolf spelen alles bij elkaar de nodige uurtjes plezier brengt voor alle deelnemers.

Over Parkhoeve de Middelt

Na het lezen van bovenstaand verhaal heb ik u vast nieuwsgierig gemaakt naar dit bijzondere spel dat wordt beoefend op het platteland tussen grazende koeien. In Limburg bij Parkhoeve de Middelt bent u van harte welkom om kennis te maken met boerengolf. Natuurlijk is het wel noodzakelijk dat u wat mensen in uw omgeving enthousiast maakt, zodat u met genoeg spelers bent om dit spel zelf te ervaren.