Motorrijden in de zomer

Motorrijden in de zomer, heerlijk maar soms ook even lastig als het gaat om de juiste motorkleding en andere motoruitrusting! Je wilt natuurlijk veilig de weg op maar wilt het niet te heet krijgen tijdens het rijden. Inmiddels beschik ik over diverse motoroutfits die geschikt zijn voor verschillende weersomstandigheden. Echter, afgelopen zomer had ik erg last van zweterige handen en dat is toch jammer en vervelend tijdens de langere motorritjes. Omdat ik deze zomer naar Frankrijk ga heb ik besloten om nu alvast goede zomer motorhandschoenen aan te schaffen zodat ik dit probleem de aankomende zomer niet meer heb.

Alpinestars motorhandschoenen

In het assortiment van Motorkledingcenter heb je een ruim assortiment aan motorhandschoenen, waaronder ook een eigen afdeling met speciale zomer handschoenen. Zomerhandschoenen zijn speciaal gemaakt voor temperaturen tussen de 20 graden en 35 graden. Meestal heeft dit type motorhandschoen geperforeerde leren vlakken of luchtdoorlatende mesh panelen.

Ik heb besloten te gaan voor motorhandschoenen van het merk Alpinestars. Om precies te zijn de Alpinestars SMX-2 Air Carbon motorhandschoenen. Super sportieve motorhandschoenen in diverse kleurcombinaties te verkrijgen. Ik ben zelf gegaan voor de zwart met rode handschoenen omdat deze mooi passen bij mijn zwarte pak en rode motor. De handschoenen zijn naast de sportieve uitstraling ook nog eens extreem veilig. De motorhandschoenen zijn namelijk gemaakt van leer in combinatie met een luchtdoorlatend mesh materiaal. De combinatie van materialen en de extra beschermingselementen zorgen voor goede ventilatie en ultieme bescherming. Zo zitten er speciale knokkelbeschermers en een versterkte landing zone met ingebouwde schuimvulling in de handschoenen. Wat vinden jullie mijn nieuwste aankoop?

510UO6R7CKL._SY355_